Nastavio po starom
54

Legendarni Matthäus se tajno razveo po peti put, ostavio 27 godina mlađu ženu

N. K.
Matthäus ima brojne brakove iza sebe (Montaža: Bild)
Matthäus ima brojne brakove iza sebe (Montaža: Bild)
Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus (60) i njegova peta supruga Anastasia su se razveli. Informaciju je prvo objavio njemački Bild, a kasnije je Matthäus i sam potvrdio novinskim agencijama.

Ovaj par se, prema današnjem pisanju medija, razdvojio početkom godine te je tako prekinut brak koji je sklopljen 2014. godine. Zajedno imaju sedmogodišnjeg sina.

Inače, Anastasia je 27 godina mlađa od Lothara, a zanimljivo da praktično niko nije shvatio da više nisu zajedno jer su u junu slavili njen rođendan i u septembru bili na jednoj svadbi.

"Shvatili smo da su naša interesovanja otišla u različitu stranu. Sve ostalo su privatni detalji koji se ne tiču nikoga. Nije bilo svađe, bijesa i drugih partnera. Dobro se slažemo, i dalje smo u prijateljskim odnosima. Najbitnije je da se naš sin snađe", rekao je Matthäus.

Legenda je potom upitana za komentar jedne fotografije na kojoj se nalazi s drugom ženom.

"Znamo se tek nekoliko sedmica. Prerano je bilo šta reći. Čak ni ime", poručio je Nijemac koji je svojevremeno bio u braku s Silvijom, Lolitom, Marijanom i Lilijanom.

Podsjetimo, najveći igrački uspjeh ostvario je 1990. godine kada je s Njemačkom osvojio Svjetsko prvenstvo. Te godine je dobio i Zlatnu loptu za najboljeg igrača na svijetu.