|

Legendarni Kahn na humanitarnom turniru odbranio sve penale devetogodišnjacima

Legendarni Kahn na humanitarnom turniru odbranio sve penale devetogodišnjacima
1.244
Klix.ba
25.5.2019. u 16:25
38
komentara
1,2k

dijeljenja
Legendarni Kahn na humanitarnom turniru odbranio sve penale devetogodišnjacima Foto: EPA-EFE
Knjiga "Tor", koja se bavi historijom njemačkog nogometa, otkrila je vrlo zanimljivu priču vezanu za legendarnog golmana Olivera Kahna koji je na jednom humanitarnom turniru dječacima od devet godina odbranio sve penale ne dopustivši im da mu postignu pogodak.
Dječaci su u sklopu humanitarnog turnira dobili priliku da pokušaju postići pogodak Kahnu, a svaki put kada bi jedan od njih postigao pogodak, novac bi bio doniran u humanitarne svrhe.

Ipak, Kahn je odbranio sve penale, a organizatori nisu zaradili nikakav novac što se tiče tog dijela humanitarnog turnira. Nema sumnje da je Kahn, kada su se "zavjese spustile", uplatio puno više novca nego što bi bilo uplaćeno s postignutim golovima iz penala.

"Često koristim govor tijela kako bih pokazao da sam sveprisutan i nametnuo respekt, pa čak i utjerao strah u kosti svojim protivnicima. Golamni moraju biti pomalo ludi. Ko bi normalan dozvolio ljudima da ga gađaju loptama u glavu i trbuh i mislio kako je to baš super?" rekao je Kahn jednom prilikom.

Oliver Kahn je, bez ikakve sumnje, jedan od najboljih golmana svih vremena, ali i jedan od najluđih, što najbolje pokazuje ovaj potez.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...