Procurio snimak
72

Legendarni Brazilac Ronaldo jedva se kreće na terenu, vratio se i zaigrao za amatere

D. P.
Ronaldo ponovo na terenu (Foto: Screenshot)
Ronaldo ponovo na terenu (Foto: Screenshot)
Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Ronaldo Luis Nazario de Lima vratio se na terene, ali je evidentno da tu nema šta tražiti zbog pretjeranog viška kilograma koji mu je onemogućio da se bolje kreće s loptom.

Legendarni Brazilac oduševljavao je na terenu gdje god se pojavi, a fanovi nisu željeli propustiti ni minut dok je on na terenu kako ne bi ostali uskraćeni nekog magičnog poteza koji je često prethodio golovima.

No, to danas nije slučaj. Brazilac se oduvijek borio s viškom kilograma, a sada je evidentno i da ne može pomoći na travnjaku ni u amaterskim ekipama zbog tjelesne težine.

Ipak, njegov povratak na terene privukao je veliku pažnju jer se radi o jednom od najvećih nogometaša koje je svijet ikada vidio. Ronaldo je dobio šansu da zaigra u čuvenom engleskom amaterskom nogometu "Sunday Leagueu".

Brazilac je u nedjelju igrao za Phoenix FC. Doveli su ga da se takmiči u redovima najslabije ekipe na dnu NWL divizije 8.

Kako nije bio prijavljen za takmičenje, dobio je ime Dave Walsh, pod kojim je nastupao. Pri blatnjavom terenu uspio je izvesti "rabonu" iz početnog udarca, ali je onda imao mnogo problema tokom igre.

Iako na terenu nije ništa pokazao, bila je to nezaboravna prilika za sve uključene u ovaj meč, uključujući i samog Brazilca.

"Momci nisu mogli vjerovati kad se Ronaldo pojavio u ekipi. Nije registrovan pa smo mu dali ime Dave Walsh. Nažalost, bio je sve osim 'super izmjene', kako se ovo takmičenje zove", rekao je trener Brian Edwards.

Trener je dodao i da je Ronaldo zakasnio na utakmicu, ali da je to definitivno trenutak kojeg će svi dugo pamtiti.