Odgovorio Zeljkoviću
1.2k

Legenda Veleža Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH

H. H.
Sead Kajtaz (Foto: Screenshot / YouTube)
Sead Kajtaz (Foto: Screenshot / YouTube)
Savjetnik u Nogometnom savezu BiH i nekadašnji proslavljeni nogometaš mostarskog Veleža Sead Kajtaz podnio je ostavku na funkciju koju obavlja, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako je istakao u izjavi za naš portal, na ovaj potez se odlučio iz moralnih razloga, nakon posljednjih dešavanja i sankcija koje su izrečene FK Velež.

"Ostavku podnosim iz moralnih razloga, nakon svega što se desilo. Svako normalan osuđuje napad na sudije i nije važno koji klub je u pitanju, ali moraju postojati isti aršini za sve. Ja sam rođeni Veležovac i uvijek ću to biti te ne mogu mirno gledati da se dešavaju ovakve stvari naočigled cijele javnosti", kazao nam je Kajtaz.

Pismo koje je Kajtaz uputio Zeljkoviću
Pismo koje je Kajtaz uputio Zeljkoviću

Dodao je da predsjednik NS BiH Vico Zeljković u izjavi za Klix.ba nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora te da za sve koji rade i takmiče se u NS BiH treba primjenivati statut i pravilnike.

"Ovo je posljednji savjet koji vam dajem kao vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u NS BiH, jer to što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti", naveo je Kajtaz u otvorenom pismu Vici Zeljkoviću.

Podsjetimo, odlukom Disciplinske komisije NS BiH FK Velež je kažnjen novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda, suspenzijom stadiona na šest utakmica, dok je predsjednik Rođenih Šemsudin Hasić kažnjen zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine.