Potvrdio nagađanja
13

Legenda Reala Raul ne krije da bi mogao početi raditi za Barcelonu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Legenda Real Madrida i ambasador Primere Raul redovno pomaže Barceloni, a španski mediji nagađaju da bi čak mogao početi raditi za ljutog rivala Kraljevskog kluba, što Španac i ne krije.

"Volim ići korak po korak. Prvo se želim vratiti kući u Madrid. Odluke o svojim daljnjim projektima ću donositi kada dođe pravo vrijeme", izjavio je Raul dodavši da "ne može reći da neće raditi za Barcelonu".

Raul je u dresu Reala osvojio šest puta špansko prvenstvo i tri puta Ligu prvaka, a mogao bi ipak preseliti u Kataloniju.

"Nogomet je takav. Nikad ne možete reći da ćete učiniti ovo ili ono. Ali ne treba zaboraviti da sam u Real Madridu bio 17 godina i niko ne može reći da ja nisam pravi madridista. Moja savjest je čista", istaknuo je bivši napadač Kraljeva.

U razgovoru za katalonski Sport nahvalio je Barcelonu, aktualnog španskog prvaka.

"Različita stvar je kada govorimo o nogometu i kada analiziramo ono što je neko učinio igrajući nogomet, a Barcelona je napravila neke dobre poteze kao klub", rekao je Raul, kojem je Real s zakašnjenjem od nekoliko godina organizirao oproštajni meč.