Ince iskren
76

Legenda Manchester Uniteda i Liverpoola tvrdi: Kloppovi Redsi nisu velika ekipa

E. B.
Paul Ince (Foto: EPA-EFE)
Paul Ince (Foto: EPA-EFE)
Legendarni engelski reprezentativac Paul Ince izjavio je kako Kloppov Liverpool "nije velika ekipa".

Legendarni igrač najvećih engleskih rivala Manchester Uniteda i Liverpoola smatra kako je prerano okarakterisati Kloppove Redse velikom ekipom.

Redsi su prošle sezone osvojili Ligu prvaka, a ove su bez poraza u Premiershipu i sasvim sigurno će ga i osvojiti.

No, Ince smatra kako je to prekratak period da se neka ekiap proglasi "velikom".

"Kada sam igrao u Manchesteru bili smo velika ekipa sa velikim igračima. Samo pogledate te igrače... da li bi Roy Keane i, recimo, Ryan Giggs, imali mjesta u ovom Liverpoolu? Naravno da bi, ne treba ni diskutovati o tome. Da bi ovaj Liverpool bio velika ekipa treba osvajati trofej za trofejom. Tako se postaje velika ekipa. Ne možemo na osnovu jedne ili dvije titule nekoga tako veličati. To zna i Klopp", rekao je Ince u razgovoru za BT Sport i nastavio:

"Liveprool je bio velika ekipa osamdesetih godina prošlog stoljeća. Poslije njih je to bio Fergusonov United, pa onda Chelsea... Kada sadašnji Liverpool bude dominirao kao te ekipe, tada ćemo ih moći zvati velikom ekipom", rekao je Ince.

Ince je bio ljubimac navijača Uniteda u periodu od 1989. do 1995. godine, a jedan je od rijetkih igrala koji je zaigrao i za Crvene đavole i za Redse.

U Liverpool je stigao 1997. godine iz Intera, a navijači Redsa su ga zavoljeli u sezoni 1998/1999 kada je postigao izjednačujući pogodak protiv Uniteda u finišu meča na Anfieldu i proslavio ga s nevjerovatnom strašću ispred Kopa.