Nogomet
1

Le Championnat: PSG uvjerljiv protiv Reimsa

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nogometaši PSG-a nastavljaju s odličnim igrama u francuskom prvenstvu. U subotu su u 14. kolu došli do treće uzastopne i ukupno desete pobjede.

Ekipa Laurenta Blanca je slavila na gostovanju kod Reimsa s 3-0 i dodatno se učvrstila na prvom mjestu tabele. S odigranom utakmicom više sada ima sedam bodova prednosti pred Lilleom i osam pred Monacom.

Brazilac Lucas Moura zabio je u 24. minuti nakon dodavanja Zlatana Ibrahimovića, a prednost Parižana je u 60. minuti povećao Jeremy Menez kojem je asistirao Marco Verratti. Priču je u posljednjim sekundama zaključio Ibrahimović udarcem s 20-ak metara, potvrdivši tako da razočaranje zbog ispadanja sa Švedskom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nije ostavilo traga na njegovoj igri. Deveti mu je to gol ove sezone, čime se na tabeli strijelaca izjednačio na prvom mjestu s Edinsonom Cavanijem i Radamelom Falcaom.

Spomenimo i da je Reims u 68. minuti mogao unijeti barem malo neizvjesnosti u utakmicu, ali je Grzegorz Krychowiak promašio jedanaesterac. 

Le Championnat, 14. kolo:

Reims - PSG 0-3 (Lucas 24, Menez 60, Ibrahimović 90+1)

Kasnije:

Evian - Lorient Lyon - Valenciennes Montpellier - Guingamp Rennes - Bordeaux Sochaux - Bastia

Redoslijed: 1. PSG 34, 2. Lille 27 (-1), 3. Monaco 26 (-1), 4. Marseille 24, 5. Nantes 23 (-1), 6. Reims 19…