Nogomet
1

Le Championnat: PSG teškom mukom do tri boda

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nogometaši PSG-a izborili su tešku pobjedu kod fenjeraša Ajaccioa u sklopu 20. kola prve francuske lige – Le Championnata.

Aktuelni prvak Francuske morao se vraćati iz minusa, ali u konačnici je uspio preokrenuti rezultat i slaviti s 2-1. Poveo je domaćin nakon manje od šest minuta igre, a u vodstvo ga je doveo Eduardo koji je maksimalno iskoristio dodovanje Benjamina Andrea.

Gosti su, predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem, bezuspješno pokušavali doći do izjednačenja sve do samog smiraja prvih 45 minuta, a trud se isplatio tek u 41. Zlatan Ibrahimović je ponovno pokazao koliko je kreativan kada je poslužio Argentinca Ezequilea Lavezzija, koji je poentirao za 1-1.

Domaćin se dobro branio gotovo 30 minuta nastavka, no pokleknuo je ponovno nakon asistencije sjajnog švedskog napadača. Ibrahimović je glavom spustio loptu za Blaisea Matuidija, koji je u padu glavom poslao loptu u mrežu za teško izborena tri boda pariškog sastava.

Pobjedom je PSG pobjegao Monacu na pet bodova prednosti, nakon što je klub iz Kneževine u petak odigrao 1-1 kod Montpelliera.

Le Championnate, 20. kolo: Ajaccio – PSG 1-2 (Eduardo 6 / Lavezzi 41, Matuidi 74)

Redoslijed: 1. PSG 47 (20 utakmica), 2. Monaco 42, 3. Lille 40 (-1), 4. Saint-Etienne 33 (-1), 5. Bordeaux 31 (-1)...