Nogomet
0

Le Championnat: Monaco slavio protiv Lyona i barem nakratko vratio vrh

Totalsport
U sklopu 11. kola francuskog Le Championnata Monaco je pred svojim navijačima u Kneževini slavio protiv Lyona s 2-1 i barem nakratko ponovno preuzeo vrh prvenstvene tabele.

U razmaku od svega osam minuta u prvom poluvremenu Monaco je jednim fantastičnim i jednim pomalo bizarnim pogotkom napravio veliki korak ka osvajanju tri boda, a razliku je do kraja susreta uspio zadržati. Mounir Obbadi načeo je goste u 28. minuti sjajnim pogotkom s otprilike 25 metara. Korner s lijeve strane Monacova napada odbio je glavom Bafetimbi Gomis, ali samo do Obaddija koji iz prve šalje loptu u lijeve golmanove stative.

Osam minuta kasnije jedan pokušaj dugog proigravanja pogađa Joaa Moutinha u glavu na sredini terena, te se odbija ravno u noge Radamela Falcaa koji izbija sam pred vratara Anthonyja Lopesa. Kolumbijac nije imao milosti, te je sjajnim lobom prebacio nemoćnog Portugalca. Konačan rezultat postavio je Gomis u 62. minuti svojim drugim pogotkom ove sezone.

Monaco je s ova tri boda izbio na vrh Le Championnata s 25 bodova, ali tek treba vidjeti hoće li i ostati tamo. Naime, s početkom u 21 sat PSG gostuje kod St. Etiennea, a svaki rezultat osim poraza vratit će Parižane na vrh tabele.

Spomenimo i da je u ranijem susretu Bordeaux na svom terenu s 2-0 slavio protiv Bordeauxa, a pobjeda je osigrana tek u posljednjih 15 minuta susreta. Nakon asistencija Nicolas Maurice-Belayja su dali Cheick Diabate i Ludovic Obraniak.

Le Championnat, 11. kolo:

Bordeaux - Montpellier 2-0 (Diabate 75, Obraniak 90+1) Monaco - Lyon 2-1 (Obbadi 28, Falcao 36 / Gomis 62)

Redoslijed: 1. Monaco 25 (11 utakmica), 2. PSG 24 (-1), 3. Lille 23, 4. Nantes 19, 5. Guingamp 17...