Nogomet
1

Le Championnat: Marseilleu pobjeda poslije mjesec i po dana

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Marseillea ostvarili su pobjedu u 13. kolu francuskog Le Championnata. Na svom Velodromeu Marseille je pobijedio Sochaux s 2-1.

Bila je to Marseilleu prva pobjeda u prvenstvu poslije serije od tri poraza i jednog remija. Posljednji je put Marseille slavio prije mjesec i po dana, a svakako treba napomenuti da u toj crnoj seriji stoje i tri poraza u grupi Lige prvaka.

Do kraja negativne serije Marseille je došao na sretan način. U 83. minuti je dosuđen penal za domaćina, a udarac je realizirao Andre-Pierre Gignac koji je u igru ušao tri minute ranije. Inače, Marseille je vodio golom iz 4. minute kada je strijelac bio sve bolji 20-godišnjak Florian Thauvin. Izjednačio je Mayuka u 60.

U ranije odigranom susretu Nantes je pregazio Bordeaux u gostima s 3-0, te je dospio sve do četvrtog mjesta na tabeli. Golove su za treće gostujuće slavlje "kanarinaca" dali Bessat, Djilabodji i Đorđević.

Le Championnat, 13. kolo:

Bordeaux - Nantes 0-3 (Bessat 41, Djilobodji 60, Đorđević 64) Marseille - Sochaux 2-1 (Thauvin 4, Gignac 83-11m / Mayuka 60) Lyon - St. Etienne (kasnije)

Redoslijed: 1. PSG 31, 2. Lille 27, 3. Monaco 26, 4. Nantes 23, 5. Marseille 21...