Nogomet
11

Le Championnat: Ibrahimović predvodi popis kandidata za igrača godine

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Trojica nogometaša PSG-a, Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva i Blaise Matuidi, predvode popis četvorice kandidata za naslov najboljeg igrača francuskog prvenstva. Jedini "uljez" je Pierre-Emerick Aubameyang iz St. Etiennea.

Četvorica spomenutih će se boriti za nagradu koju dodjeljuje Udruženje igrača, a koju je posljednje dvije godine osvajao Eden Hazard, tadašnji vezni igrač Lillea, a danas član Chelseaja.

Ibrahimović i Thiago Silva su prošlo ljeto stigli na Park prinčeva iz Milana i odmah se nametnuli kao ključne figure PSG-a koji se nalazi na milimetar do naslova, prvog nakon 1994. godine. Ibrahimović je prvi strijelac lige s 27 golova što je brojka koju je posljednji dostigao Jean-Pierre Papin (Marseille) davne 1992. godine. Dakako, švedski napadač ima još tri kola za popravljanje vlastitog rekorda.

Thiago Silva je predvodnik najbolje obrane u ligi, dok se Blaise Matuidi potvrdio kao ponajbolji defenzivni vezni igrač. Aubameyang je, pak, prvo ime St. Etiennea i drugi strijelac lige, iza Ibrahimovića, sa 19 golova.