Nogomet
0

Hoće li Ibrahimović na tronu zamijeniti Sušića i postati najbolji igrač PSG-a svih vremena?

Piše: Edin Isanović
Pape vs. Ibra
Pape vs. Ibra
Zlatan Ibrahimović, napadač PSG-a, izabran je za najboljeg igrača protekle sezone u francuskom nogometnom prvenstvu u glasanju igrača i trenera Le Championnata. Šveđanin je za tim novog francuskog prvaka postigao 29 golova, što je najveći broj pogodaka vodećeg strijelca prvenstva još od sezone 1989/90, kada je Jean-Pierre Papin dao 30 golova.

Ibrahimović je tako u prvoj sezoni postao najbolji igrač Svetaca iz Pariza i francuskog prvenstva.

Kao što je poznato, aktuelni selektor bh. nogometne reprezentacije Safet Sušić igrao je za PSG od 1982. do 1991. godine. Svojim izvedbama oduševio je ljubitelje nogometa i postao najbolji stranac u historiji francuskog prvenstva.

Popularnog Papeta je prošle godine ugledni magazin France Football proglasio za najboljeg stranca i najboljeg igrača PSG-a svih vremena. Sušić je tada izjavio kako je sretan što je ponio tako laskavu titulu, jer je konkurencija bila izuzetno kvalitetna. Dodao je da su ljubitelji nogometa voljeli njegov način igre i da mu je drago što u Francuskoj imaju tako visoko mišljenje o njemu.

Isti magazin ga je 1979. godine izabrao u Top 10 najboljih igrača Starog kontinenta.

Ipak, Ibra je već u prvoj sezoni potvrdio svoj kvalitet koji nije bio sporan. Bio je ključna karika u borbi za naslov prvaka koji su u PSG-u čekali još od 1994. godine. Šveđanin je ljubimac navijača ovog tima, svojim potezima oduševio je pristalice PSG-a.

Kako sada stvari stoje, u narednim godinama Zlatan Ibrahimović mogao bi sa trona srušiti godinama nedodirljivog Safeta Sušića i postati najbolji igrač Parižana svih vremena.