Grupe J, K i L
7

Evropska liga / Lazio slavio u 93. minuti i prošao u nokaut fazu, pobjede Herthe, Athletica i Real Sociedada

Piše: E. B.
Hertha - Zorja (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima završeno je četvrto kolo Evropske lige, a na šest susreta u grupama J, K i l viđeno je ukupno 11 pogodaka.

Grupa J

Hertha - Zorja 2:0

Hertha je povela već na samom otvaranju susreta kada je Selke pogodio mrežu gostiju u 16. minuti. Isti igrač je bio precizan i u 73. minuti za tri boda berlinske ekipe. Vedad Ibišević je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače Herthe.

Athletic Bilbao - Ostersunds 1:0

Gosti su, svjesni da im bod širom otvara vrata nokaut faze, na San Mames došli "parkirati autobus". U svojim namerama švedski klub je uspijevao sve do 70. minute kada je iskusni Aduriz pogodio za 1:0. Athletic je ostao s igračem manje u 89. minuti kada je isključen Nunez, ali to nije pomoglo gostima da dođu do boda.

Tabela:

Grupa K

Lazio - Nice 1:0

Dosadan susret na Olimpicu odlučen je u 90+3. minuti susreta, a pogodak za tri boda Rimljana djelo je gostujućeg igrača Le Marchanda koji je postigao autogol. Senad Lulić je u igru ušao u 59. minuti kada je zamijenio Murgiju. Lazio je ovom pobjedom osigurao prolazak u nokaut fazu tamičenja.

Vitesse - Waregem 0:2

Susret u Arnheimu je obilovao grubostima, te je ukupno na njemu viđeno osam žutih i dva crvena kartona. Waregem je do pogotka stigao već u 3. minuti kada je pogodio Baudry. U 22. minuti igrač gostiju Madu je isključen, a istu sudbinu je doživio igrač domaće ekipe Buttmer u 52. minuti. Kaya je u 70. minuti postavio konačnih 0:2.

Tabela:

Grupa L

Rosenborg - Zenit 1:1

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, Bentdner je u 54. minuti uspješno realizovao penal i donio prednost domaćoj ekipi, ali je Kokorin u 90+4. minuti uspio donijeti bod zenitu.

Real Sociedad - Vardar 3:0

Juanmi je u 31. minuti načeo mrežu gostiju, a na drugi pogodak se čekalo do 70. minute kada je De La Bella drugi put matirao nemoćnog Gačevskog za ovjeru pobjede Real Sociedada. Konačnih 3:0 postavio je Jon u 81. minuti.

Tabela: