Serie A
0

Lazio slavio na Olimpicu protiv Intera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rimski Olimpico je u petak bio domaćin prvoj utakmici 15. kola talijanske Serije A. U tih devedeset minuta još je jednom ove sezone pao prvak Inter. Bolji su s 3-1 bili od Benitezove ekipe igrači Lazija.

S ova tri boda je Lazio, barem privremeno, opet došao na diobu prvog mjesta s Milanom (po 30 bodova). Inter je, pak, nakon dvije pobjede (Twente u Ligi prvaka i Parma u prvenstvu) opet priznao poraz, što će nanovo vratiti priče o stabilnosti Rafaela Beniteza na trenerskoj klupi.

Ono što je Interu vjerovatno i teško prihvatiti nakon ovih 90 minuta jeste da su dobro igrali, ali su tri boda ostala prilično daleko. Definitivno ih je pokopao odlično izveden slobodni udarac Brazilca Hernanesa koji je u 89. minuti desnom nogom topovski pogodio suprotni ugao gola Castellazzija.

Lazio je vodio od 27. minute kada je Biava jedva dotaknuo loptu trbuhom i skrenuo je u mrežu, nakon nastale gužve pred Interovim golom. Cijelo drugo poluvrijeme, kao i sam kraj prvog dijela, Inter je silovito napadao.

Posebno je prijetio Wesley Sneijder, ali promašivali su i Cambiasso, pa Pandev i Thiago Motta. Odlično je branio Muslera, jednom je Inter pogodio i okvir gola, a onda je kazna uslijedila na drugoj strani. Iz kontre je Mauro Zarate u 52. minuti povećao 2-0.

Bolju igru je Inter naplatio u 74. minuti kada je bivši igrač Lazija, Makedonac Goran Pandev, smanjio na 2-1 i vratio nadu Interu. No, gotovo je čudno što su sve do kraja promašili i na kraju su platili danak nespretnosti u završnici napadačkih akcija.

Serie A, 15. kolo:

Lazio - Inter 3-1 (Biava 27, Zarate 52, Hernanes 89 / Pandev 74)

Redoslijed: 1. Milan 30 (-1), 2. Lazio 30, 3. Juventus 24 (-1), 4. Napoli 24 (-1), 5. Inter 23...