Uzvratni susreti
7

Lazio, Marseille, Leipzig i Sporting prošli u četvrtfinale Evropske lige

Piše: E. B.
Dinamo Kijev - Lazio
Nogometaši Lazija, Marseillea, Leipziga i Sportinga prošli su u četvrtfinale Evropske lige gdje su se pridružili Atletico Madridu.

Lazio je slavio u Kijevu protiv Dinama rezultatom 2:0 i s ukupnih 4:2 prošao dalje. Pogodak za vodstvo Nebeskoplavih postigao je Lucas Leiva u 23. minuti susreta, a konačnih 2:0 postavio je De Vrij u 83. minuti. Senad Lulić je bio u startnoj postavi rimskog kluba, a igru je napustio u 69. minuti kada ga je zamijenio Lukaku.

Marseille je na gostovanje u Bilbao kod Athletica stigao s prednošću 3:1 iz prvog meča, a i na San Mamesu je slavio s 2:1 i na taj način rutinski prošao dalje. Payet iz penala u 38. i Ocampos u 52. minuti su doveli Marseille u vodstvo 2:0, a potom je Williams u 74. minuti smanjio na konačnih 2:1.

Leipzig je u Sankt Peterburg došao s prednošću 2:1, a u 22. minuti Augustin je doveo njemačku ekipu u vodtsvo protiv Zenita. Domaćin je izjednačio u 45+1. minuti preko Driussija, ali nije mogao doći do pogotka koji bi susret odveo u produžetak, te je Leipzig prošao u četvrtfinale s ukupnih 3:2.

Sporting je u Plzenu branio 2:0 iz susreta u Lisabonu, ali je češka ekipa uspjela odvesti susret u produžetke koji su u toku. Bakoš je postigao pogotke u 6. i 64. minuti za Plzen. Sporting je u 90+2. minuti mogao proći dalje, ali je Hruška odbranio penal Dostu. Ipak, gosti su stigli do pogotka vrijednog četvrtfinala u 105+2. minuti susreta, a strijelac je bio Battaglia.

Atletico Madrid je ranije danas slavio u Moskvi kod Lokomotiva s 5:1 s 8: prošao dalje, a večeras se igraju i posljednja tri susreta:

Arsenal - Milan 21:05 sati (2:0) Lyon - CSKA Moskva 21:05 sati (1:0) Salzburg - Borussia Dortmund 21:05 sati (2:1)