Evropska liga
0

Lazio golom Edersona savladao Maribor

Klix.ba
Lazio - Maribor (Foto: AFP)
Lazio - Maribor (Foto: AFP)
Večeras je u okviru grupne faze Evropske lige nogometni tim našeg bh. reprezentativca Senada Lulića Lazio slavio protiv Maribora rezultatom 1:0. Strijelac je bio Ederson u 62. minuti. Naš Lulić večeras nije igrao.

Lazio je od početka oštro krenuo u napad. Već u prvoj minuti Hernanes šutira ka golu, ali ne postiže pogodak. U 11. minuti Gonzales napada protivnički gol, ali nije bilo promjene rezultata.

U 27. minuti Maribor je imao dobar pokušaj kada je Milec uputio udarac prema golu, ali ga je blokirao odbrambeni igrač Lazia.

U prvom poluvremenu utakmica je kratko prekinuta zbog povreda Mertelja (34.) i Cana (45.), ali nije bilo ništa ozbiljno. Na pauzu se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu Lazio je ponovo krenuo oštro, na što je uzvratio Maribor. U 57. minuti Tavares pokazuje svoje umijeće kada je loptu udario glavom i uputi ka golu, ali je taj pokušaj bio neprecizan.

U 61. minuti iz igre izlazi Tavrez zbog povrede, umjesto njega ušao je Darko Milanić.

Pokušaji Lazia konačno su se isplatili u 62. minuti kada je Ederson golom doveo svoj tim u vodstvo 1:0.

Ederson u 69. minuti izlazi iz igre, zamjenjuje ga Ogenyi Eddy Onazi.

U 77. minuti Jovan Vidović je isključen iz igre, te je sviran penal za Lazio, no Hernanes nije uspio povećati vodstvo domaćina.

U 84. minuit dolazi do još jedne izmjene u domaćem timu. Umjesto Gonzaleza ulazi Zarate.

U 87. minuti Maribor je krenuo u napad, ali nije bilo promjene rezultata.

Lazio je savladao Maribor rezultatom 1:0.

Evropska liga

Anzhi-Young Boys 2-0 Kazan-Partizan 2-0 Neftci Baku -Inter 1-3 Basel-Genk 2-2 Hannover-Levante 2-1 Helsingborg-Twente 2-2 Lazio-Maribor 1-0 Metalist Kharkiv-Rapid Vienna 2-0 Panathinaikos-Tottenham 1-1

Rosenborg-Leverkusen 0-1 Shmona-Lyon 3-4 Sparta Prag-Ath. Bilbao 3-1 Videoton-Sporting 3-0