Težak izazov
8

Lazarević i Bekrić se nadaju barem bodu na Tušnju protiv Zrinjskog

D. B.
U subotu će u okviru 10. kola Premijer lige Bih Sloboda ugostiti ekipu Zrinjskog, a tim povodom su se novinarima obratili trener tuzlanskog tima Mile Lazarević i prvotimac Samir Bekrić.

Sloboda tešku utakmicu dočekuje nakon poraza od Mladosti, pa je stoga cilj upisati bodove.

"Nažalost, uprkos želji i htijenju, ipak smo poraženi od Mladosti u prošloj utakmici. Sad čekamo izuzetno kvalitetni Zrinjski o kojem se može reći samo najbolje. Miljan Govedarica igra u životnoj formi, mislim da im je on najopasniji igrač. Mi želimo odigrati što kvalitetnije, a koliko ćemo moći na terenu, zavisit će od naših igrača i protivnika. Nadam se da ćemo barem ostati neporaženi", izjavio je Lazarević.

On ne može računati na trojicu nogometaša.

"Povrijeđeni su Amer Bekić i Saša Maksimović, a Edis Smajić trenira po posebnim programom. Kartoniranih igrača nemamo. Svi ostali su spremni", rekao je trener Slobode.

Potom se novinarima obratio nogometaš Slobode Samir Bekrić, koji je ranije igrao za Zrinjski.

"Dolazi nam ozbiljna ekipa, bio sam u Zrinjskom i znam čime raspolažu. Očekujem da budemo bolji nego u Kaknju. Volim igrati ove utakmice, lakše mi je igrati s ozbiljnijim protivnikom. Ovo je prilika za sve nas da pokažemo koliko zapravo možemo i nadam se da ćemo biti pravi", poručio je Bekrić.

Utakmica Sloboda - Zrinjski se igra u subotu s početkom u 16:00 sati.