Serie A
42

Lautaro Martinez u 91. minuti odlučio derbi i donio pobjedu Interu protiv Napolija

Piše: E. B.
Lautaro Martinez proslavlja pogodak (Foto: EPA-EFE)
Lautaro Martinez proslavlja pogodak (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera su u derbiju 18. kola italijanske Serie A savladali Napoli rezultatom 1:0.

Susret je obilovao prilikama i prava je šteta što se na "Giuseppe Meazzi" mreža tresla samo jednom.

Već u prvoj sekundi utakmice mogli smo vidjeti pogodak. Arbitar Paolo Mazzoleni je svirao početak utakmice, a Mauro Icardi je sa centra šutirao i pogodio prečku.

U 32. minuti Nakon kornera Ivan Perišić je ljevicom iz voleja zatresao mrežu gostiju, ali je nakon asistencije VAR-a Mazzoleni poništio pogodak zbog ofsajda.

Napoli je svoje prilike imao preko Lorenza Insignea u 16. i 67. minuti, ali je Samir Handanović oba puta sjajno intervenisao.

U 80. minuti jedan od najboljih defanzivaca svijeta Kalidou Koulibaly je napravio veliku glupost. Iako je do tog trenutka odigrao savršeno, spasio je i dva čista pogotka, deset minuta prije kraja susreta je srušio Mattea Politana i arbitar Mazzoleni mu je pokazao žuti karton. To se Senegalcu nije svidjelo, te je ironično zapljeskao, a zbog toga je dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton i morao je napustiti teren uz zvižduke i rasističke povike navijača Intera sa tribina.

Uprkos igraču manje, Napoli je mogao stići do pobjede u 90. minuti. Nakon velike gužve Insigne je došao do lopte, prevario Handanovića i šutirao, ali je Kwadwo Asamoah s gol-linije izbacio loptu.

Taj promašaj kažnjen je već u narednom napadu. U 90+1. mitnuti rezervista Lautaro Martinez se nakon sjajne akcije najbolje snašao pred golom gostiju i pogodio za konačnih 1:0.

Igrači Napolija su sa devet igrača dočekali kraj susreta, s obzirom da je Insigne dobio direktan crveni karton u 90+5. minuti zbog toga što je povukao Keitu Baldea za uho.