Ne odbacuje mogućnost odlaska
1

Laurent Blanc: Volio bih ostati na kormilu Francuske

Totalsport
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Laurent Blanc, selektor francuske nogometne reprezentacije, ne odbacuje mogućnost preuzimanja Chelseaja ili nekog drugog kluba koji bi zadovoljio njegove apetite po završetku Evropskog prvenstva.

Blanc s Francuskim nogometnim savezom ima ugovor do završetka Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

"Moja namjera je nastaviti svoj rad s francuskom reprezentacijom. Nisam se predomislio. Međutim, nisam dobio novi ugovor, a nisam od onih koji će stalno kucati na vrata. Ako je nešto jasno, to je jasno", izjavio je za Le Parisien.

Blanc se spominje kao meta Chelseaja, koji je ove sezone smijenio svog portugalskog menadžera Andrea Villas-Boasa, te na njegovo mjesto postavio Roberta Di Mattea, ali samo kao privremeno rješenje do kraja sezone.

"Lijepo je biti cijenjen od velikih klubova. No, moj cilj je Evropsko prvenstvo i trenutno sam u potpunosti usmjeren samo na to takmičenje. Kada bih primio ponudu koja bi mi predstavljala izuzetan izazov, bez problema bih je prihvatio. Trenutno nije takav slučaj", veli stručnjak koji je kao trener Bordeauxa osvojio naslov prvaka Francuske.

Osvrnuo se i na Bayernovu zvijezdu Francka Riberyja, koji u reprezentaciji nije ni blizu izdanja koja prezentira u bavarskom velikanu.

"Teško je to shvatljivo. Ribery je vrlo impresivan u Bayernu, ali ne može na istom nivou igrati za reprezentaciju. Očito postoji neka prepreka. S obzirom na njegovu kvalitetu, zaslužuje naše strpljenje u određenoj mjeri. Imamo vjeru u njega. No, nije on jedini reprezentativac koji treba našu pomoć, ima ih još", zaključio je Blanc.