Nogomet
0

Blanc odbio produžiti ugovor s Francuskom

Totalsport
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Laurent Blanc odbio je produljiti ugovor s francuskim nogometnim savezom (FFF) koji mu je ponudio saradnju do 2014. godine.

Bivši trener Bordeauxa vodio je dugi razgovor s predsjednikom FFF-a Noëlom Graëtom, ali nakon istog dogovor oko produženja ipak nije postignut.

"Imamo puno toga zajedničkog predsjednik i ja, slažemo se u mnogo stvari, ali ja sam donio odluku. Bila je to odluka osobne prirode", rekao je sada već bivši selektor "Trikolora".

Francuska je nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini okončala u četvrtfinalu, kada ju je s glatkih 2-0 svladala Španija. U četiri odigrana susreta Blanc je s Francuzima ostvario samo jednu pobjedu.

"Šteta je što je otišao", prokomentirao je kratko predsjednik UEFA-e Michel Platini, te spomenuo riječ dvije i o njegovom vjerovatnom nasljedniku Didieru Deschampsu, koji je vrlo blizu odlaska iz Marseillea.

"On vrlo dobro poznaje reprezentaciju i igrače. Bio bi jako dobar selektor".

Blanca će sada "napasti" svi oni klubovi koji su trenutno bez trenera, ili nisu zadovoljni trenutnim, a među njima je najzvučnije ime engleskog Tottenhama, koji se još ništa nije dogovorio s Andre Villas-Boasem.