|

Larisa Cerić najbolji sportista BiH u 2014., Zmajevi najbolja ekipa

Larisa Cerić najbolji sportista BiH u 2014., Zmajevi najbolja ekipa
308
A
Anadolija
9.12.2014. u 21:09
28
komentara
308

dijeljenja
1/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
13/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
14/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
15/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Džudistkinja Larisa Cerić izabrana je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2014. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH).
Na večerašnjoj svečanosti četvrtog proglašenja najboljeg sportaša BiH u OK BiH, Cerićeva je izabrana i za najuspješniju sportistkinju, dok su u muškoj konkurenciji najuspješnijim proglašeni skijaš Igor Lajkert i džudista Harun Sadiković.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, u obraćanju prisutnima, kazao je da će Olimpijski odbor i sljedeće godine nastaviti sa aktivnostima, kada ih očekuju velike manifestacije.

“U 2015. godini očekuju nas zimski i ljetni olimpijski festival mladih, Prve evropske olimpijske igre Baku 2015. i Prve mediteranske igre na plaži. To će biti prilika da naši sportisti nastupe na ovim sportskim događajima i da nas ponovo obraduju. Olimpijski odbor BiH, kao krovna sportska organizacija, nastavit će daljnju saradnju sa državnim institucijama i trudit će se da stavi bh. sport na mjesto koje pripada. To do sada nismo, nažalost, uspjeli, a znamo da je sport, pored kulture, odraz svakog društva“, rekao je Kvesić čestitavši svim sportašima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima.

Za najuspješniju mladu sportistkinju izabrana je džudistkinja Aleksandra Samardžić, a u istoj kategoriji u muškoj konkurenciji nagrada je pripala plivaču Vedadu Ramiću.

OK BiH je izabrao Atletski klub Borac Banja Luka za najbolji klub, dok je najuspješnija reprezentacija ove godine fudbalska A reprezentacija BiH.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je trener džuda Branislav Crnogorac.

Specijalne nagrade pripale su Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću i Nedimu Buzi. Za uspješan trenerski rad u sportu nagrada je dodijeljena Namiku Omeroviću, treneru u dizanju tegova. Za promociju zdravog načina života i fitnessa nagradu je dobila Lejla Šebić, a za fair-play Amel Mekić.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...