Ne znaju se razlozi
0

Laporta kod Morattija u gostima

Totalsport
Joan Laporta
Joan Laporta
Barcelonin predsjednik Joan Laporta primijećen je u Interovom milanskom sjedištu. Pravi razlozi neobične posjete zasad nisu jasni, izvještava italijanski Sky Sport.

U ured predsjednika italijanskih nogometnih prvaka Massima Morattija Laporta je stigao u četvrtak u vrijeme ručka. Dvojica čelnih ljudi klubova koji će se sljedećeg utorka sastati u prvom srazu polufinala Lige prvaka na San Siru dobri su prijatelji, no okolnosti susreta su svejedno nepoznate. Moguće da je Laporta došao samo pogledati derbi 34. kola Serije A, koji Inter na San Siru igra sutra (petak) u 20.45.

Od ostalih vijesti iz Intera, valja izdvojiti onu koju objavljuje sportski dnevnik Corriere dello Sport. Radi se u ponudi kluba za jednogodišnje produženje ugovora legendarnom Argentincu Javieru Zanettiju (36), kojeg bi Jose Mourinho u ekipi volio imati i sljedeće sezone, nakon što mu aktuelni ugovor istekne tokom ljeta.

Kapiten je Intera od 1995. godine, a protiv Juventusa će odigrati svoju 500. utakmicu u Seriji A.

Također, Moratti planira ponuditi produženje ugovora srbijanskom veznjaku Dejanu Stankoviću (31), koji važeću saradnju s Milanezima ima do ljeta 2011. godine.