Barkley nije kriv
0

Lampardov gospodski gest: Trener Chelseaja zaštitio najvećeg tragičara prvog kola

K. H.
Ross Barkley i Frank Lampard (u krugu) (Foto: AFP)
Ross Barkley i Frank Lampard (u krugu) (Foto: AFP)
Menadžer Chelseaja Frank Lampard stao je u zaštitu Rossa Barkleyja nakon što je ovaj veznjak promašio penal u meču protiv Valencije iako su mu ranije njegovi saigrači govori da bi možda trebao predati loptu nekom od njih.

Chelsea je u prvom meču grupne faze Lige prvaka doživio poraz od Valencije rezultatom 1:0 iako su Plavci stvorili veliki broj prilika, a ovaj poraz svakako će biti dobra lekcija i Lampardu, ali i njegovim igračima.

"Napravili smo veliki broj dobrih prilika, ali smo i penal, a primili smo pogodak iz jednog šuta prema golu. To je okrutna lekcija iz Lige prvaka, kao i nogometa koji se igra u ovom takmičenju. Dobro je da imamo još pet utakmica i da možemo pokazati više nego danas, a igrat ćemo sigurno protiv jakih timova koji će uzimati bodove jedni drugima", kazao je Lampard.

U drugom poluvremenu Chelsea je s bijele tačke imao priliku doći do poravnanja, ali je Barkley propustio realizovati penal, iako je samo nekoliko minuta prije toga ušao u igru. Jorginho i Willian pokušali su ga odgovoriti od te ideje, razgovarali su najmanje jednu minutu s njim, ali nijednog trenutka ovaj engleski veznjak nije želio prepustiti loptu.

Nakon meča je Lampard stao u zaštitu svog igrača te je rekao da uopšte ne zna o čemu su Willian i Jorginho pričali s njim, a svakako da je njihov razgovor imao utjecaj na Barkleyja koji na kraju nije bio maksimalno koncentrisan i šutirao je preko gola.

"Barkley je naš prvi izvođač penala. Postigao je dva pogotka u predsezoni i izvođač je bilo da ulazi s klupe ili počinje utakmicu. Ne znam šta su razgovarali Willian i Jorginho s njim, oni su izvođači kada on nije na terenu, ali kada jeste, on je broj jedan", rekao je zaštitnički Lampard o svom veznjaku.

Lampard je otkrio da još uvijek nije poznat stepen povrede Masona Mounta koji je u prvom poluvremenu doživio nešto težu povredu.

Plavci će u narednom kolu Premiershipa igrati protiv Liverpoola na svom terenu.