Priznao da su imali sreće
15

Lampard: Naslov u Ligi prvaka nam znači sve

Totalsport
Frank Lampard
Frank Lampard
Frank Lampard, koji je u odsustvu suspendiranog Johna Terryja nosio kapitensku traku u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna, priznao je da je njegova ekipa stigla do najvećeg trofeja uz puno sreće.

"S obzirom na broj prilika koje je stvorio Bayern, vjerojatno smo trebali izgubiti utakmicu. Da, imali smo sreće. Izazvali smo sreću. Da biste osvojili ovo natjecanje, morate imati i sreće", rekao je Lampard, koji je u Chelseaju od 2001. godine. Prošao je sve u tom klubu, a sada je napokon osvojio i povijesni, prvi trofej kluba u Ligi prvaka.

"To Chelseaju znači sve. Toliko smo puno puta pokušali osvojiti Ligu prvaka svih ovih godina i sada smo napokon uspjeli. To je trofej koji smo toliko željeli i konačno ga i imamo".

"Odlučnost koju smo pokazali je bila čudesna. Nismo igrali fantastično, ali nas je naš ključni igrač Didier Drogba opet izvukao iz nevolja. Bez njega ne bi došli niti do finala. On je taj koji zabija golove za nas u najvećim utakmicama, opet je to učinio kada nam je najviše trebalo. On je naš heroj. Nadam se da će ostati s nama u klubu. U finalu je napravio ono što je radio cijelu karijeru".

O privremenom menadžeru Robertu Di Matteu, koji je preuzimanjem momčadi donio preporod, te je osvojio FA Cup i Ligu prvaka, ovim drugim trofejem izborio plasman u kvalifikacije za Ligi prvaka i sljedeće sezone, kratko je rekao:

"Hoće li ostati na klupi? To nije pitanje za ovaj trenutak. Preuzeo nas je kada smo se mučili i kada smo bili na rubu ispadanja u Ligi prvaka, a sada smo pobjednici te iste Lige prvaka. Dovoljno je samo to reći", zaključio je Lampard.