Zlatan Ibrahimović
0

"Lako je biti gazda u svom gradu, budi gazda svuda"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović, 29-godišnji švedski nogometaš i prvo ovosezonsko ime Milana, poznat je po svom brzom jeziku i donekle provokativnim izjavama. Slično je reagirao i u novom razgovoru za La Gazzettu dello Sport.

Na početku je Ibrahimović komentirao svoju sportsku politiku, koja pokazuje da je često mijenjao klubove. Karijeru je počeo u Malmöu gdje je igrao od 1999. do 2001. godine. Potom se preselio u Ajax gdje je bio glavni igrač od 2001. do 2004. godine. Prava je zvijezda bio i u iduća dva talijanska kluba gdje je igrao: Juventusu (od 2004. do 2006.), te u Interu (od 2006. do 2009.).

Potom je imao kratku jednogodišnju avanturu u Barceloni, a sada se vratio u talijansku Seriju A gdje je glavni igrač Milana.

"Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet", rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:

"Pravi igrač se dokazuje svuda, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego svuda. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji."

Rekao je Ibrahimović i kako vidi svoju sportsku budućnost.

"Milan će biti moj posljednji klub u karijeri. Sigurno neću igrati nakon svoje 33. godine, ne mogu 'pišati' krv do samog kraja."