Felix Magath
0

"Laknulo nam je, napokon smo pobijedili"

Totalsport
Felix Magath (Foto: AP)
Felix Magath (Foto: AP)
Aktuelni njemački nogometni viceprvak Schalke tek je u petom bundesligaškom kolu došao do prvih bodova u novoj sezoni. Učinio je to gostujućim slavljem kod Freiburga 2-1.

Nakon što je uvodno vodstvo Schalkea i gol Ivana Rakitića iz devete minute anulirao Papiss Demba Cisse u 69. minuti, sva je tri boda klubu iz Gelsenkirchena donio Klaas-Jan Huntelaar tri minute prije kraja.

"Ovo je za nas olakšanje. Malo nam je laknulo, tri prva boda uvijek su najteža. Napokon smo iskoristili priliku i uzeli pobjedu. Bilo je nesigurnosti u načinu na koji smo to učinili, ali nakon četiri uzastopna poraza teško se riješiti nesigurnosti", komentirao je Schalkeov trener Felix Magath.

U odnosu na susret sa Borussijom iz Dortmunda prošle nedjelje (poraz Schalkea 3-1) Magath je napravio čak pet izmjena u početnom sastavu, što se na kraju pokazalo dobitnom kombinacijom.

"Igrali smo s novom ekipom u izmijenjenom sistemu. Stoga smo morali malo improvizirati. Sretan sam zbog ova tri boda i nadam se da ćemo sad tako nastaviti", dodao je trener i dalje posljednjeplasirane bundesligaške ekipe.