Nogomet
0

Lagumdžija uručio Džeki diplomatski pasoš

Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik SDP-a BiH uručio je našem Dijamantu Edinu Džeki diplomatski pasoš.

"Za nekoliko dana selekciju BiH će predvoditi jedan diplomata i uvjeren sam da će ispuniti naša očekivanja na terenu", napisao je Lagumdžija na svom Twitter profilu objavivši fotografiju sa uručenja diplomatskog pasoša bh. reprezentativcu.

"Ovo je jedini slučaj u kojem sam iskoristio diskreciono pravo za izdavanje diplomatskih pasoša i drago mi je da je to Edin Džeko", dodao je Lagumdžija.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što mi je Ministarstvo ukazalo čast i kao sportisti, odnosno fudbaleru, dodijelilo diplomatski pasoš. Trudit ću se da u budućnosti opravdam ukazano povjerenje i da državu BiH predstavljam u najboljem svjetlu u poslu koji najbolje obavljam - na zelenom terenu. Iskoristio bih i priliku da lično zahvalim ministru Zlatku Lagumdžiji, koji je u meni prepoznao čovjeka koji zaslužuje ovakvu čast. Sretan sam što sam prvi sportista sa diplomatskim pasošem i s ponosom ću ga nositi", kazao je Edin Džeko, najbolji strijelac nogometne selekcije BiH svih vremena.

Podsjetimo, bh. nogometna reprezentacija odmjerit će snage sa reprezentacijom Latvije 7. juna u Rigi, u okviru kvalifikacija za Svjestko prvenstvo.