Žele ga angažovati
34

L'Equipe najavio senzacionalan povratak Pjanića na mjesto gdje je stekao nogometno ime

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako javlja ugledni francuski L'Equipe bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić mogao bi se vratiti na mjesto gdje je stekao nogometno ime.

Prema informacijama iz istog izvora, Metz je zainteresovan da vrati u svoje redove 33-godišnjeg veznog nogometaša poslije 16 godina.

Pjanićev povratak u Evropu niko nije očekivao pogotovo kada je otišao u UAE gdje trenutno uživa što potvrđuju i svakodnevne objave fotografija luksuznog načina života, no on bi se uskoro mogao realizovati.

Francuski sastav planira dodatno pojačati ekipu prije završetka prelaznog roka, a dolazak veznog nogometaša koji igra na poziciji "desetke" je prioritet.

Jedan od igrača koji odgovaraju profilu onoga što Metz traži jeste upravo naš veznjak koji trenutno nastupa za Sharjarh.

Bivši veznjak Juventusa i Barcelone je prošao Metzovu akademiju i onda izrastao u jednog od najboljih veznih igrača svoje generacije, a povratak u Francusku bi bio pravi potez u njegovoj karijeri.

Pored Pjanića, Metz razmišlja i o dovođenju Yanna M'Vile kao i Valentina Eysserica koji je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Karagumrukom te Gaëla Kakute.

Metz je trenutno 15. na tabeli sa 16 osvojenih bodova koliko ima i Lyon koji je u zoni za ispadanje.