Nogomet
14

Kvalifikacije za Euro: Važni trijumfi Rusije, Ukrajine i Estonije

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Danas je u terminu od 18 sati igrano pet mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Važne pobjede ostvarile su selekcije Rusije, Ukrajine i Estonije, dok je prvi trijumf u kvalifikacijama ostvario Luksemburg koji je kao domaćin bio bolji od Makedonije minimalnim rezultatom.

Makedonci su u 85. minuti pri rezultatu 0:0 imali veliku priliku, ali Abdurahimi nije uspio iskoristiti jedanaesterac. Sedam minuta kasnije uslijedila je kazna u vidu pogotka Thilla. Fudbaler Sarajeva Krste Velkoski nije ulazio u igru u timu Makedonije.

Ukrajina je na domaćem terenu rezultatom 3:1 porazila Bjelorusiju. Kravets, Yarmolenko i Konoplyanka iz penala su postigli pogotke za domaćina, dok je čast gostiju spasio Kornilenko iz jedanaesterca.

Važne pobjede ostvarili su Rusija nad Švedskom, odnosno Estonija nad Litvanijom minimalnim rezultatom. Strijelac za Rusiju bio je Dzyuba, dok je pobjedu Estoniji donio Vassiljev.

Ubjedljivu pobjedu ostvarila je Engleska nad San Marinom rezultatom 6:0 na gostujućem terenu. Trijumfom Gordom Albionu donijeli su Ronney, Barlkey, Kane, te dva puta Walcot uz autogol Brollija.

Kvalifikacije za Euro 2016

Estonija – Litvanija 1:0 Rusija – Švedska 1:0 Luksemburg – Makedonija 1:0 Ukrajina – Bjelorusija 3:1 San Marino – Engleska 0:6