|

Kuyt: Divota je dvaput slaviti na Wembleyju

Kuyt: Divota je dvaput slaviti na Wembleyju
0
T
Totalsport
1.3.2012. u 16:27
3
komentara
0

dijeljenja
Kuyt: Divota je dvaput slaviti na Wembleyju Dirk Kuyt (Foto: AFP)
Dirk Kuyt, 31-godišnji holandski nogometaš i član Liverpoola, imao je jedinstven osjećaj dva puta slaviti na Wembleyju u samo nekoliko dana. Prvo sa svojim klubom Liverpoolom, pa s reprezentacijom Holandije.
Tokom vikenda je Kuyt, kao i ostali igrači Liverpoola, podigao pehar pobjednika Carling Cupa, a u srijedu je Holandija s 3:2 svladala Englesku u prijateljskoj utakmici.

"Divota je slaviti dva puta na Wembleyju u tako kratkom vremenu. Zapravo, samo po sebi je već uspjeh igrati dva puta na ovom divnom travnjaku u samo nekoliko dana. Svaki nogometaš obožava ovaj stadion i sanja pobjeđivati na njemu", govorio je ovog sedmice izuzetno radosni Kuyt.

"Svaki trofej u Liverpoolu je poseban doživljaj, ali i ova pobjeda u prijateljskom ogledu je važna. Mislim da smo igrali 65 do 70 minuta odlično. Inače, pohvalio bih ovu ekipu Engleske koja je uprkos nekoliko bitnih izostanaka bila vrlo dobra. Mislim da se varaju svi oni koji misle da je Engleska slaba. Holandija? Možemo još bolje, imat ćemo još vremena bolje se pripremiti prije Evropskog prvenstva", zaključio je Kuyt.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...