Trener Krupe
12

Kurćubić: Imali smo šanse za ubjedljiviju pobjedu protiv Želje, ali bi to bilo nerealno

Piše: D. B.
Petar Kurćubić
Petar Kurćubić
Krupa je u 18. kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu pobijedila Željezničar rezultatom 2:1, a nakon utakmice je trener domaćih Petar Kurćubić bio zadovoljan trijumfom i igrom svoje ekipe.

"Prekinuli smo jednu zaista dugu i tešku seriju neuspjeha, sretni smo zbog toga, ali ne možemo previše slaviti jer smo još uvijek zadnji na tabeli i pred nama je mnogo utakmica u borbi za opstanak. Što se tiče današnje utakmice, rani gol je odlučio da Željezničar ima posjed lopte u prvom poluvremenu, ali smo u defanzivi dobro stajali. Nedostajalno nam je u prvom poluvremenu da slobodnije i hrabije izlazimo u momentima kad smo osvajali lopte, ali se tu i Željo pitao jer je jako dobro napadao. Mislim da smo ih držali dosta daleko od ozbiljnih šansi", izjavio je Kurćubić.

Željezničaru nije pomogao gol kapitena Sulejmana Krpića, jer su domaći vratili prednost i imali još nekoliko dobrih šansi.

"U drugom poluvremenu smo bolje igrali kontru i polukontru, dolazili do pravih šansi. Izgledalo je da se Željo golom vratio u utakmicu, ali smo realizovali jednu kontru i do kraja imali šansu za ubjedljiviju pobjedu. Međutim, to bi bilo nerealno. Ovo je za nas bila ratnička utakmica, puno uloga. Želji čestitam na korektnosti i želim im uspjeha, kao i svojoj ekipi koja je dala koliko može. Trudit ćemo se da protiv Zrinjskog odigramo što bolje", završio je Kurćubić.