Nogomet
62

Kup kralja: Celta srušila Real u Madridu, Alaves kao gost savladao Alcorcon

Piše: D. B.
Večeras su odigrane dvije prve utakmice četvrtfinala Kupa kralja. Celta je napravila iznenađenje te je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid 2:1, dok je Alaves na gostovanju kod Alcorcona upisao trijumf 2:0.

Real Madrid - Celta 1:2

U prvom poluvremenu utakmice odigrane na stadionu Santiago Bernabeu golova nije bilo, ali u drugom jeste.

Gosti su poveli u 64. minuti golom Aspasa, a potom je pet minuta kasnije izjednačio Marcelo. Ipak već u 70. minuti je Celti vodstvo vratio Jonny, a ovog puta je Aspas bio u ulozi asistenta. Madriđani su pokušavali barem izbjeći poraz, no, nisu uspjeli. Celta je pobijedila 2:1 i tako stekla prednost pred revanš, koji se igra 25. januara.

Alcorcon - Alaves 0:2

Alaves je u ovoj utakmici opravdao ulogu favorita iako se niželigaš Alcorcon dobro držao u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova.

U nastavku su mreže mirovale sve do finiša utakmice kada je Alaves uspio slomiti otpor protivnika, Ibai je na asistenciju Garcije pogodio za 1:0 u 90. minuti, minut kasnije je Alcorcon ostao bez isključenog Bellvisa, a potom je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade utakmice Ibai svojim drugim pogotkom na večerašnjoj utakmici postavio konačnih 2:0.

Revanš se igra 24. januara, ali je ovom pobjedom Alaves jednom nogom već u polufinalu Kupa kralja.