Nogomet
27

Kup BiH: Željezničar, Velež, Olimpic i Slavija u osmini finala

Piše: D. B.
Vitez - Zvijezda (Foto: Mahir Sarajlić)
Danas je odigrano 14 susreta šesnaestine finala Kupa BiH. Prolaz u osminu finala su ostvarili Velež, Olimpic, Bratstvo, Čelik, Željezničar, Slavija, Vitez, Široki Brijeg, Natron, Zrinjski, Sloboda Mrkonjić Grad, Radnik Bijeljina, Mladost Velika Obarska i Grude.

Velež - Rijeka Vitez 8:0

Nakon pobjede nad Borcem u 7. kolu BHT Premijer lige rezultatom 3:0, Rođeni su i u šesnaestini finala Kupa BiH upisali visoku pobjedu protiv Rijeke iz Viteza rezultatom 8:0. Pogotke za pobjedu Veleža su postigli Pejić i Maletić, Hajdarević je potom bio dvostruki stijelac, peti pogodak je djelo Okića, a šesti Šere, koji je postigao autogol. Rezultat je na 7:0 svojm drugim golom postavio Okić. Rođeni su u finišu postigli i osmi gol za visoku pobjedu i plasman u osminu finala Kupa BiH.

Leotar - Olimpic 0:2

Ove sezone Olimpic igra u dobroj formi, a to je pokazao i u utakmici šesnaestine finala Kupa BiH u kojoj je u Trebinju pobijedio ekipu Leotara. Golove su postigli Duljević i Smajić.

Bratstvo - Sloboda Tuzla 1:0

U kantonalnom derbiju Bratstvo je pobjedom nad tuzlanskom Slobodom ostvarilo plasman u osminu finala Kupa BiH. Strijelac je bio Kadić. Sloboda je od 77. minute igrala sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Galin.

Modriča - Čelik 0:1

Zenički Čelik je zahvaljujući golu Horića osigurao plasman u osminu finala Kupa BiH.

Igman Konjic - Široki Brijeg 0:2

Golove za prolaz Širokobriježana postigli su Marić i Kordić. Cilj Širokog Brijega je u ovoj sezoni odbraniti titulu osvajača Kupa BiH.

Kozara - Željezničar 0:2

Plavi su se nakon razočarenja u 7. kolu BHT Premijer lige BiH i remija sa Slavijom na Grbavici uspjeli oporaviti i na gostovanju kod Kozare upisati pobjedu rezultatom 2:0 te se tako plasirati u osminu finala Kupa BiH. Oba gola za Plave je postigao Selimović.

Ostali parovi šesnaestine finala Kupa BiH: (*prolaz u osminu finala):

Slavija* - Orašje 2:0 Vitez* - Zvijezda 2:1 Natron* - Mladost Župča 0:0 (4:2 nakon penala) Sloboda Mrkonjić Grad* - Travnik 4:0 Zrinjski* - Rudar Prijedor 1:1 (5:4 nakon penala) Branitelj - Radnik Bijeljina* 0:0 (2:4 nakon penala) Mladost Velika Obarska* - Podrinje Janja 0:0 (2:1 nakon penala) Sloga Doboj - Grude* 0:0 (3:4 nakon penala)

U jučerašnja dva odigrana susreta šesnaestine finala Kupa BiH su plasman u osminu finala osigurali Borac i Sarajevo. Banjalučani su eliminisali Drinu, a Bordo ekipa je bila bolja od Podgrmeča.