Nogomet
0

Kup BiH: Sarajevo gostuje u Konjicu, Travnik dočekuje Slobodu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Utakmice šesnaestine finala Kupa BiH igraju se danas kada je na programu 14 mečeva. Ovo je nokaut faza i kiks može skupo koštati svaki klub, jer nema popravnog. Od zanimljivijih susreta treba izdvojiti okršaje premijerligaša.

Tako će Travnik ugostiti i pokušati eliminisati Slobodu. Na otvaranju prvenstva Tuzlaci su slavili na Piroti. Stoga će domaći imati veliki motiv da se revanširaju. Radniku na megdan stiže prošlosezonski finalist Čelik, dok će Borac odmjeriti snage sa Drinom iz Zvornika.

Slavija će nastavak nadmetanja u najmasovnijem takmičenju pokušati izboriti u okršaju sa Veležom.

Branilac naslova FK Sarajevo gostuje u Konjicu Igmanu. Nakon serije loših rezultata izabranici Dženana Uščuplića imat će priliku da poprave dojam.

Široki Brijeg put među 16 najboljih tražit će u Bihaću protiv Jedinstava. Zrinjski ne bi trebao imati većih problema u dvoboju protiv Napretka iz Novog Šepaka.

Parovi i satnica:

Sve utakmice počinju u 16:00 sati Igman – Sarajevo Borac – Drina Zvornik Travnik – Sloboda Zrinjski – Napredak Novi Šepak Radnik Bijeljina - Čelik Mladost V.O. – Mladost Župča Vitez – Gradina Zvijezda – Sloboda Novi Grad Mladost Doboj Kakanj – Goražde Metalleghe - Proleter

Jedinstvo - Široki Brijeg Slavija – Velež Sloga Ljubuški – Drina HE Višegrad Rudar Prijedor - Podrgmeč

U utorak je Željezničar u Mrkonjić Gradu pobijedio Slobodu rezultatom 2:0, dok je Olimpic nakon jedanaesteraca eliminisao Bratstvo iz Gračanice (slavili rezultatom 4:3).