Nogomet
0

Kung-Fu-Drenthe efikasan poput Van Bommela

Totalsport
Foto: screenshot
Foto: screenshot
U želji da se pokaže pred novim trenerom Joseom Mourinhom, holandski 23-godišnji nogometaš Reala Royston Drenthe je pogibeljnim udarcem iz igre izbacio suparničkog nogometaša.

Dogodilo se to tokom Realove pripremne utakmice u Pasadeni protiv LA Galaxyja, u kojoj su Madriđani pred 85.000 gledatelja pobijedili kalifornijsku ekipu rezultatom 3:2.

Žrtva tamnoputog bočnog nogometaša Reala bio je Brazilac u redovima Galaxyja, Juninho. Drenthe pri ubačenoj lopti koja je odlazila od njega uopće nije gledao ko mu stoji na putu, već se isključivo fokusirao na loptu. Naletio je na gornji dio prsa Brazilca koji je spremno, unutar kaznenog prostora, čekao primanje lopte.

Udarac je podsjetio na vrlo opasan i neoprezan start Holanđana Marca van Bommela na Španca Xabija Alonsa u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi. Drentheov prekršaj ipak je izgledao donekle nevinije.

Ako ništa drugo, Juninho je izborio jedanaesterac kojeg je Landon Donovan u posljednjoj minuti prvog poluvremena pretvorio vodstvo od 2:0. Do kraja su Madriđani preokrenuli rezultat.