San Francisco
0

VIDEO / Mourinho pobjedom debitovao na klupi Reala

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho pobjednički je počeo svoju trenersku karijeru u madridskom Realu. U prvoj pripremnoj utakmici ovog ljeta "kraljevski klub" je u San Franciscu s 3-2 pobijedio meksičku Club Americu.

Nogometaši španskog doprvaka su na Candlestick Park istrčali u prilično šarenom sastavu, bez svojih svjetskih prvaka (Casillas, Albiol, Arbeloa, Ramos, Alonso), bez Kake, Van der Vaarta, novopridošlog Khedire...

No, uprkos tome su uspjeli povesti u 34. minuti zahvaljujući mladom debitantu Sergiju Canalesu, 19-godišnjaku koji je ljetos stigao iz Racinga. Zabio je nakon duplog pasa Cristiana Ronalda i Karima Benzeme koji je na koncu gurnuo loptu mlađahnom saigraču.

Meksikanci su ipak u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti pogocima Enriquea Esquede i Vicentea Sancheza u 53., odnosno 61. minuti. Samo dvije minute kasnije Madriđane je u igru vratio argentinski napadač Gonzalo Higuain nakon dodavanja Ronalda, a Portugalac je potom sam odlučio zaključiti priču. Pobjednički je gol zabio iz slobodnog udarca s otprilike 25 metara.

Prijateljska utakmica:

Real Madrid – Club America 3-2 (Canales 34, Higuain 63, Ronaldo 82 / Esqueda 53, Sanchez 61)