Uzrok još nepoznat
65

Kultni engleski stadion u potpunosti evakuisan, zbog požara otkazana utakmica

D. P.
Požar iznad St. Maryja (Foto: Screenshot)
Požar iznad St. Maryja (Foto: Screenshot)
Veliki požar koji je danas izbio u krugu stadiona St. Mary otkazao je večerašnji duel Southamptona i Prestona u Championshipu, a još uvijek nije pronađen uzrok ovog strašnog incidenta.

Samo nekoliko sati prije važne utakmice između Southamptona i Prestona u krugu stadiona St. Mary na jugu Engleske izbio je požar. Gorjela je jedna fabrika u sklopu stadiona, a kako je bio dan utakmice, na stadionu je bio veliki broj ljudi.

Svi oni su brzo evakuisani, a naknadno je potvrđeno da je utakmica odgođena. Čitav stadion bio je prekriven gustim crnim oblakom dima nakon što je plamen progutao cijelu fabriku.

Na društvenim mrežama pojavili su se dramatični snimci borbe vatrogasaca s plamenom. Ljudima koji žive u okolini savjetovalo se da drže zatvorene prozore i vrata zbog količine dima.

Obližnje ceste su zatvorene, a Southampton je na zvaničnoj stranici objavio da je utakmica odgođena.

"Incident je izazvao značajne poremećaje u tom području, a ceste oko stadiona još uvijek su zatvorene dok vatrogasne ekipe nastavljaju rješavati situaciju", saopćeno je neposredno nakon 16 sati na zvaničnoj stranici kluba domaćina.

Inače, na St. Maryju se večeras trebala igrati utakmica u kojoj Southampton hvata posljednji "voz" za direktnu promociju u Premier ligu jer je Ipswich na drugoj poziciji pobjegao na osam bodova udaljenosti. Ukoliko Southampton ne ostvari pobjedu, teško da će imati priliku da to sve dostigne do kraja sezone.