Nogomet
39

Krupa bolja od Olimpica, Sarajevo savladalo Mladost, Crnkić golove posvetio KK Bosna

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 16. kolu BHT Premijer lige Sarajevo je na Koševu rezultatom 4:3 pobijedilo Mladost Doboj-Kakanj.

Ekipa Mehmeda Janjoša sada ima niz od tri uzastopne pobjede u ligi pri čemu je ostvarila gol-razliku 9:3, dok je Mladost upisala četvrti poraz u posljednjih pet ligaških mečeva tako da je učinak Husrefa Musemića u prvenstvenim utakmicama na klupi ovog kluba jedna pobjeda, jedan remi i četiri poraza.

U prvom sastavu Sarajeva mjesta su zauzeli Pavlović, Hodžić, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Crnkić, Hebibović, Balić, Mihojević i Bekić, dok su kod gostiju zaigrali Hadžić, Galić, Gačan, Laštro, Aldin Šišić, Kuzmanović, Aladin Šišić, Rizvanović, Maksimović, Brkić i Ramović.

Sarajevo je sa mnogo manje brige moglo okončati meč, jer je nakon samo 22. minuti igre vodilo sa 3:0. Pogađali su Crnkić (11'), Bekić (15') i Hebibović (22') i sve je nagovještavalo katastrofu gostujućeg tima. Posebno se ističe akcija kod drugog gola kada je sjajan prodor na desnoj strani napravio Duljević, a onda asistirao Bekiću.

Tračak nade gostima vratio je Aladin Šišić u 33. minuti, ali je relativno brzo Crnkić svojim drugim pogotkom u 45. minuti iskoristio nepotrebno istrčavanje golmana Hodžića i postavio rezultat na 4:1.

Iako je Sarajevo u drugom dijelu nastavilo sa prijetnjama, tresla se samo Pavlovieva mreža i pobjeda Bordo tima stigla je pod veliki znask pitanja. Kuzmanović je u 50. minuti smanjio na 4:2, a Maksimović u 84. minuti na 4:3 i unio neizvjesnost u meč.

Na sreću domaćeg tima, gosti nisu mogli više od toga i na kraju je ostalo 4:3. Ofanzivac Sarajeva Nermin Crnkić golove je posvetio KK Bosna, klubom kojem prijeti gašenje.

Ubjedljivu pobjedu u gostima protiv Olimpica na stadionu Otoka u Sarajevu upisala je Krupa koja je slavila sa 3:0 i prekinula niz od dva uzastopna poraza. Olimpicu je ovo četvrti uzastopni ligaški poraz, a na ovoj utakmici debitovao je trener Darko Dražić, četvrti trener Vukova u ovoj sezoni.

Za Olimpic su od prve minute igrali Dujković, Regoje, Kobiljar, Pehar, Zolj, Isić, Mikuličić, Mašić, Lelić, Hadžić i Vrdoljak. Na drugoj strani meč su počeli Kutić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić i Milanović.

Gosti su prva dva pogotka postigli iz penala, a strijelci su bili Milutinović (19') i Koljić (33'). Drugi penal je skrivio kapiten domaćeg tima Regoje koji je tada i isključen. U drugom dijelu gosti su preko Ljubenovića (50') stigli do konačnog rezultata 3:0.

Krupi je u ovoj sezoni dosuđeno ukupno 10 penala i po tome je ekipa sa ubjedljivo najvećim brojem dosuđenih penala. Igrači Krupe su realizirali svih 10 penala.

Tabela: