Ivan Sesar za Klix.ba
34

"Kruno Jurčić se zanimao za svaki detalj o Husejinoviću"

Piše: Edin Isanović
Ivan Sesar (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Vezni igrač FK Sarajevo i reprezentacije BiH Ivan Sesar sinoć je razgovarao sa trenerom Dinama Krunoslavom Jurčićem kojem je otkrio mnogo informacija vezanih za Saida Husejinovića, novog stanovnika Maksimira.

Čelnici Dinama mnogo očekuju od pomenutog igrača. Da su dugo pratili njegove izvedbe potvrđuje i Ivan Sesar koji je nekada nosio dres hrvatskog tima, a proteklu sezonu je bio Saidov saigrač.

Sesar je za Klix.ba istakao kako se još ljetos Zoran Mamić, sportski direktor Dinama, zanimao za ovog nogometaša.

"Zorana je interesovalo kakav je Said u ofanzivi i defanzivi, znao je da ga prati i Hajduk. Istakao je kako su posmatrali nastupe protiv Levskog. Bili su oduševljeni njegovom igrom", rekao je Sesar.

Bh. reprezentativac dodaje kako je sinoć 20 minuta razgovarao sa Krunoslavom Jurčićem, prvim šefom struke Modrih.

"Krunu je zanimao svaki detalj o Husejinoviću. Rekao sam mu da se radi o izuzetno brzom i talentiranom igraču, koji je pun samopouzdanja i zaslužuje šansu. Dodao sam da je on za mene najbolji igrač Premijer lige BiH i da može biti od velike koristi Dinamu. Osim toga, Said i ja smo veliki prijatelji", kazao je Ivan.

Sesar tvrdi kako vjeruje da će se Husejinović adaptirati u Zagrebu te da uz kvalitetno odrađene pripreme može biti u top formi pred početak prvenstva.

"Od njega će se puno očekivati i bit će pod velikim pritiskom. Ipak, igrao je u Sarajevu i znat će se nositi sa tim", zaključio je Sesar, koji bi trebao realizirati inozemni angažman u narednih pet dana.