Nogomet
764

Krunić za Klix.ba: Nisam osjećao tremu kad sam izvodio penal, znao sam da zaslužujemo pobjedu

Piše: D. B.
Rade Krunić
Rade Krunić
Nogometna reprezentacija BiH danas se plasirala u finale Kirin kupa nakon što je boljim izvođenjem penala eliminisala Dansku u finalu. Uspješan izvođač penala bio je debitant Rade Krunić koji je za portal Klix.ba govorio o utakmici, ali i finalu protiv Japana.

Nakon zaostatka od dva gola u prvom poluvremenu, Zmajevi su u drugom dijelu igre zahvaljujući golovima Milana Đurića izjednačili na 2:2, a onda na penale izborili plasman u finale Kirin kupa.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali bojažljivo i loše, a u drugom smo se oslobodili pritiska, uspostavili pas igru i imali mnogo više dodavanja prema naprijed. To je dalo rezultat, smatram da je takva igra recept po kojem treba igrati naša reprezentacija", izjavio je Krunić.

On je danas debitovao za A reprezentaciju BiH, a postigao je i pogodak iz penala.

"Debijem sam presretan. Hvala selektoru koji je vjerovao u mene, posebno kada je riječ o jedanaestercima. Iskreno, nisam osjećao tremu, znao sam da moramo pobijediti, zaslužili smo to", rekao je novi reprezentativac BiH.

Zmajevi su na Kirin kup došli bez najvećih zvijezda, ali ih to nije spriječilo da eliminišu Dance.

"Koga nema, bez njega se može. Ipak, igrači koji nisu trenutno s nama su neophodni našoj reprezentaciji. Nezahvalno je reći da se bez njih može nakon jedne pobjede", kazao je Krunić.

Protivnik reprezentaciji BiH će u finalu 7. juna biti selekcija Japana.

"Japance nisam gledao, ali po imenima imaju sjajnu ekipu. Moramo se opustiti i igrati nogomet bez mnogo razmišljanja, ali veoma borbeno", smatra nogometaš Empolija.

On tokom ljetnog prelaznog roka ne namjerava mijenjati sredinu.

"Ostajem u Empoliju, to je sigurno. Ugovor vrijedi još tri godine i nadam se da ću sljedeće sezone biti standardni član početnog sastava", završio je Krunić.