Nogomet
80

Hajrović i Sušić: Pokazali smo da smo bolji od Danaca, dat ćemo sve od sebe u finalu Kirin Cupa

Piše: D. B.
Izet Hajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Izet Hajrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je reprezentacija BiH danas boljim izvođenjem penala eliminisala Dansku u polufinalu Kirin kupa, naši reprezentativci su imali razloga za slavlje. Njihov sljedeći cilj je osvajanje kupa, poručili su Izet Hajrović i Mateo Sušić.

Rezultatski zaostatak od dva gola nije bilo lako nadoknaditi.

"Bilo je teško nakon prvog poluvremena i zaostatka od dva gola, ali mislim da smo pokazali karakter i vratili se u utakmicu. Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme, a sada slijedi finalna utakmica. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo turnir", izjavio je Hajrović.

Sušić smatra da je plasman u finale zaslužen.

"Završena je jedna teška utakmica u kojoj se nismo dobro snašli u početku. Uspjeli smo da se vratimo i pokažemo da smo bolji od Danaca. Iako smo igrali s igračem manje nadoknadili smo zaostatak i pobijedili na penale. Sada se trebamo odmoriti i spremiti za finale", rekao je Sušić.

Trener golmana Enver Lugušić se nada još boljoj igri Zmajeva u finalu.

"Zadovoljni smo ishodom utakmice, ali ne i igrom u prvom poluvremenu. Slabo smo otvorili meč, ali je selektor pravovremeno napravio izmjene i promijenio tok utakmice. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Nadam se da ćemo u finalu pružiti maksimum i biti još bolji", kazao je Lugušić.