Veznjak Zmajeva
58

Krunić: Vrijeđa me kada pričaju kako dolazimo u reprezentaciju da bismo se prodali

N. K.
Rade Krunić i Gojko Cimirot (Foto: NS BiH)
Rade Krunić i Gojko Cimirot (Foto: NS BiH)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i Milanov igrač Rade Krunić govorio je za stranicu Nogometnog saveza BiH o predstojećoj utakmici sa Italijom, očekivanjima te sa kakvim željama dolazi na okupljanje državnog tima.

S obzirom na činjenicu da igra u Italiji, jedno od pitanja bilo je i koliko su prostora tamošnji mediji posvetili selekciji BiH.

"Najviše su pisali u stvari o njihovoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe sa stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama, ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora", rekao je Krunić.

Dolaskom novog trenera i njegov status u Milanu je postao bolji.

"Mogu reći da sam zadovoljan. Ranije sam u prvih sedam utakmica odigrao samo jednu i to sam ušao sa klupe. Sada, kod novog trenera počeo sam mnogo više da dobijam priliku, u pet utakmica sam tri puta igrao. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan", poručio je.

Po njegovom mišljenju najveća prednost BiH u utakmici s Italijom je domaći teren.

"I do sada smo pokazali da ovdje i s najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar nogomet, napadački, ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice", rekao je Krunić te odgovorio na pitanje šta može pružiti u utakmici ako dobije priliku da igra.

"Poznajem skoro svakog njihovog igrača i mislim da je to veliki plus za mene. Ako dobijem priliku da igram smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta trebamo uraditi kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja. Možda do sada i nisam imao mnogo prilika, ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi", dodao je.

Ističe da nije nikakva fraza kada kaže da s radošću dolazi na okupljanje.

"To uostalom vidim i kod drugih igrača jer da nije tako sigurno se ne bih ni odazivao. Vrijeđa me što oko nas kruže priče da dolazimo u reprezentaciju kako bi se prodali ili slično. Ja lično nemam potrebu za tim jer sam već u vrhunskom klubu, a i većina drugih igrača. Naravno da nam nastupi za reprezentaciju daju određenu vrijednost i potvrdu našeg kvaliteta, ali najvažnije je što dolaziš sa željom za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Svakom od nas je vjerujem cilj da napravimo neki uspjeh sa reprezentacijom, da igramo neko svjetsko ili evropsko prvenstvo. Mislim da je to šlag na torti u jednoj igračkoj karijeri i ja ću dolaziti sve dok to ne ostvarim", poručio je Krunić.