Milan pred titulom
0

Krunić je jednim potezom pokazao zašto ga Pioli toliko voli, "kriv" je za gol sezone

D. P.
Krunić je ušao u sjajnu formu (Foto: Twitter)
Krunić je ušao u sjajnu formu (Foto: Twitter)
Nogometaši Milana rezultatom 2:0 slavili su protiv Atalante i tako došli na bod od titule prvaka Italije, a najbolju utakmicu sezone odigrao je bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić koji je učestvovao kod drugog gola Rossonera.
Za 1:0 pogodio je Rafael Leao u 56. minuti, a onda smo 15 minuta prije kraja utakmice vidjeli vjerovatno i najljepši pogodak sezone u Seriji A. Akteri pogotka su Rade Krunić i Theo Hernandez.

Veliku ulogu u svemu tome odigrao je bosanskohercegovački reprezentativac. Naime, Krunić je fenomenalnim startom bez faula oduzeo loptu igraču Atalante u opasnoj situaciji po gol Milana.

Ne samo da je prekinuo napad Atalante, već je i omogućio da Theo Hernandez krene s loptom i od svog kaznenog prostora dotrči do protivničkog i pogodi sjajno za 2:0.

Nema dileme da će ovaj pogodak biti u najužoj konkurenciji za najljepši u cijeloj sezoni, a ono što je važno jeste da je Milan došao na samo jedan bod od titule prvaka Italije i to u posljednjem kolu protiv Sassuola.

Ono što može radovati i navijače reprezentacije BiH, jeste da je Krunić u finišu sezone uhvatio sjajnu formu i iz prvog tima je izbacio Brahima Diaza koji je bio "nedodirljiv" na poziciji kreatora igre.

Italijanski mediji izvukli su statistiku Krunića kojem su pripisali asistenciju. Uz to, osvojio je šest duela na terenu, dao tri ključna pasa uz procenat tačnih dodavanja od 76 posto.

Četiri puta je uspješno startovao i oduzeo lopte igračima Atalante. Upravo zbog poteza kojim je omogućio da Hernandez postigne gol za 2:0 trener Pioli je "zaljubljen" u reprezentativca BiH. Pouzdani Krunić je igrao na gotovo svim pozicijama u Milanu ove sezone i nema dileme da je sebi osigurao novi ugovor.