Saigrači u Milanu
808

Krunić govorio o Ibrahimoviću: Stalno me pita za Bosnu, ima naš mentalitet

N. K.
Zlatan Ibrahimović (Foto: AC Milan)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AC Milan)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić govorio je za Sky Sport Italia o tome kako se slaže s novim saigračem Zlatanom Ibrahimovićem, s kojim ima zajedničke korijene.

Naime, Šveđanin rođen u Malmeu je porijeklom s Balkana, odnosno otac mu je iz Bijeljine, dok je majka iz Škabrnje u Dalmaciji.

"Ibrahimović je prvak koji podiže nivo kvaliteta i na treningu. Već je pomogao timu, a tek će u narednom periodu. Njemu je otac iz Bosne, kao i ja pa govorimo istim jezikom. On dugo nije bio u Bosni pa me je pitao kako je tamo, kako igra naša reprezentacija i kakvo je generalno stanje u nogometu. Mi s ovih prostora smo malo različiti u odnosu na ostatak Evrope, recimo da imamo drugačiji način razmišljanja. Mislim da je taj mentalitet stvarno pomogao Ibrahimoviću dok je odrastao u Švedskoj. Morao je naporno da radi da bi došao do šanse u karijeri, dijeli tu radnu etiku s nama Bosancima", rekao je Krunić.

Bh. reprezentativac je istakao kako trenutno Milan nije u dobroj formi.

"Imamo tri neuspjeha zaredom i razočarani smo, ali smo i puni nade da nas čekaju bolji rezultati", poručio je Krunić, koji je u Milanu od jula 2019. godine.