27 imena
10

Krstajić saopštio spisak igrača Srbije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Klix.ba
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić danas je saopštio spisak od 27 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Krstajić se odlučio na oprobane snage, odnosno pozvao je nogometaše koji su iznijeli najveći teret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kao i one koje je uigravao na prijateljskim utakmicama.

Izabrani igrači će putovati na pripreme u Austriju od 2. do 9. juna, nakon čega će selektor odlučiti koja četvorica neće ići u Rusiju.

Na Krstajićevom spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Maccabi) i Aleksandar Jovanović (Aarhus).

Odbrana: Antonio Rukavina (Villarreal), Branislav Ivanović (Zenit), Duško Tošić (Guangzhou), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Miloš Veljković (Werder), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Krasnodar) i Matija Nastasić (Schalke).

Vezni red: Nemanja Matić (Manchester United), Luka Milivojević (Crystal Palace), Marko Grujić (Cardiff), Sergej Milinković-Savić (Lazio), Adem Ljajić (Torino), Filip Kostić (HSV), Dušan Tadić (Southampton), Andrija Živković (Benfica), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Eintracht) i Nemanja Maksimović (Valencia).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulham), Aleksandar Prijović (PAOK) i Luka Jović (Eintracht).

Krstajić je u nedavnom razgovoru za portal Klix.ba istakao kako ne daje krupna obećanja, ali da je sposoban da ih ostvari.

Podsjetimo, Srbija se na Svjetskom prvenstvu nalazi u grupi E s Kostarikom, Švicarskom i Brazilom.