Pravi rakiju i razmišlja
287

Krstajić o preuzimanju Zmajeva: Reprezentacije s velikim potencijalom se ne odbijaju

K. H.
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Legenda bh. nogometa Dušan Bajević više neće voditi reprezentaciju Bosnu i Hercegovinu, a jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe Zmajeva Mladen Krstajić za srbijanske medije rekao je da ne bi mogao odbiti poziv našeg saveza.

Pod Bajevićevim vodstvom, a nakon odlaska Roberta Prosinečkog, naša država je propustila šansu da se kroz baraž plasira na Evropsko prvenstvo, pa je novi početak i imenovanje novog selektora neminovno u narednom periodu.

Krstajić u razgovoru za medije iz Srbije nije ni potvrdio ni demantovao da će postati naredni selektor Zmajeva, ali je rekao da se reprezentacije s velikim potencijalom ne može odbiti.

"Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem ovu informaciju. Trenutno sam u poslu oko pravljenja rakije, ali razmišljam i o povratku u nogomet. Reprezentacije sa velikim potencijalom se ne odbijaju", naveo je Mladen Krstajić, a prenosi b92.net.

Bajević bi klupu Zmajeva trebao napustiti nakon utakmica Lige nacija protiv Nizozemske i Poljske, nakon čega se očekuje da NS BiH pronađe novog selektora.

Mladen Krstajić je, podsjećamo, od 2017. do 2019. godine bio selektor Srbije, a ranije je obavljao funkciju predsjednika Radnika iz Bijeljine.