Novi Željin napadač
22

Krpić: Nisam došao na Grbavicu zaraditi, već se pokazati u najboljem mogućem svjetlu

Piše: N. K.
Sulejman Krpić (Foto: N. G./Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: N. G./Klix.ba)
Novi napadač Željezničara Sulejman Krpić obavio je danas prvi trening s novom ekipom nakon što je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s Plavima.

"Željezničar me želio dovesti i prije dvije godine, ali tada se nismo uspjeli dogovoriti jer sam bio pod ugovorom. Sada sam imao još nekih ponuda, ali sam najzadovoljniji bio Željinom ponudom. Nisam došao na Grbavicu zaraditi neki novac, već pokazati najbolje što mogu. O klubu znam sve i znam da dugo nije osvojena titula. Nastojat ćemo opravdati ono što trener očekuje od nas i naravno navijači", rekao je Krpić.

Korpulentni napadač je ranije igrao u Premijer ligi BiH u dresu Slobode, ali i gradskog rivala Sarajeva.

"Ne želim to komentarisati. Nadam se da će mi biti još ljepše u Željezničaru. U posljednje vrijeme nisam imao neki pritisak jer sam bio u dobroj formi. Nastojat ću i ovdje nastaviti dobre igre. Ovdje se uvijek znalo gdje se dolazi i kada sam gostovao s prijašnjim ekipama. Nastojat ćemo vratit navijače gdje im je mjesto i nadam se da će Grbavici biti ispunjena. Drago mi je i što ću sarađivati sa Zajkom Zebom. U Slobodi smo bili ubitačan tandem i nadam se da će mi ovdje pomoći kao trener", poručio je Krpić.