Premijer liga BiH
209

Krpić i Arežina donijeli pobjedu Željezničaru u gostima kod Zvijezde 09

Piše: E. B.
Foto: Armin Herić/fkzeljznicar.ba
Nogometaši Željezničara slavili su na gostovanju kod Zvijezde 09 rezultatom 3:1 u četvrtom kolu Premijer lige BiH.

Utakmica u Ugljeviku je obilovala uzbuđenjima, a na kraju su gosti bili ti koji su na kraju slavili sa dvjestotinjak svojih najvatrenijih navijača.

Prvi su zaprijetili domaćini kada je nakon greške odbrane Željezničara Osmanagić šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Već u narednom napadu plavi su mogli povesti, ali je Erić sjajno intervenisao nakon šuteva Zeca i Veselinovića u razmaku od samo nekoliko sekundi.

U 19. minuti Željo je poveo. Pavić je ubacio sa lijeve strane, a Krpić glavom sa desetak metara zakucava loptu iza Erićevih leđa.

U finišu prvog poluvremena Plavi su mogli stići do prednosti 2:0. Najprije je Stevanović sa 30 metara pogodio prečku, lopta se odbila do Krpića koji je ostao sam sa Erićem, ali je golman domaće ekipe sjajno skinuo njegov pokušaj i odbio loptu u korner.

Ono što Krpiću nije uspjelo u finišu prvog, uspjelo je početkom drugog poluvremena. Zec i Stevanović su odlično kombinovali po desnoj strani, desni bek Želje je ubacio loptu u peterac, a Krpić glavom drugi put matira Erića za 2:0.

Zvijezda 09 je smanjila na 2:1 u 63. minuti. Veselinović je srušio Huseinbašića u kaznenom prostoru i arbitar Paradžik je pokazao na bijelu tačku. Krajišnik je bio siguran realizator penala za 2:1.

Najljepši trenutak meča vidjeli smo u 86. minuti. Slobodan udarac sa 17 metara izveo je Arežina i pogodio preko živog zida za konačnih 3:1.

U narednom kolu u srijedu Željezničar dočekuje Sarajevo, dok je Zvijezda 09 slobodna s obzirom na to da njihov protivnik u petom kolu Zrinjski ima obaveze u Evropi.