Najemotivniji trenutak
210

Kroos se oprostio od navijača Reala pa zaplakao: Bio sam jak, ali to me dotuklo

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometaš Toni Kroos odigrao je svoju posljednju utakmicu na Santiago Bernabeuu u dresu Real Madrida, a u emotivnoj noći zadnjeg kola španskog prvenstva ispraćen je ovacijama.

Realova ikona je prošla kroz špalir koji su mu napravili saigrači pred početak utakmice, a gledao je u tim trenucima i koreografiju koju su mu za oproštaj pripremili navijači.

Odigrao je 86. minuta, predao kapitensku traku Luki Modriću i zaputio se prema klupi uz ovacije s tribina i pljesak saigrača. Nakon utakmice je priznao da se dobro nosio s emocijama u tim trenucima, a onda je otkrio i šta ga je natjeralo u suze.

"Bio sam prilično jak, sve dok nisam vidio svoju djecu. To me dotuklo", priznao je Kroos nakon ispraćaja s terena.

Španska Marca piše da je ovo bio najveći ispraćaj za nekog Realovog igrača.

"Ispraćaj je bio prekrasan, kao i njegova karijera, uzbudljiv kao njegov nogomet i ogroman kakva je i njegova legenda. Dobro se nosio sa svime, a onda je uslijedio trenutak koji je sve promijenio. Kroos je odlazio s terena, a pored njega su ga u suzama čekali supruga i djeca. Tada smo vidjeli Tonija kakvog dosad nismo vidjeli", navodi Marca opisujući zagrljaje i suze koji su uslijedili.

Podsjetimo, Kroos je od 2014. godine do jučer odigrao 464 utakmice za Real, postigao u njima 28 i asistirao za 98 golova te je s klubom osvojio 21 trofej.