Bivši saigrači
0

Krkić: Ibrahimović je zaslužio bolji tretman u Barceloni

Totalsport
Bojan Krkić i Zlatan Ibrahimović
Bojan Krkić i Zlatan Ibrahimović
Bojan Krkić, koji je krajem augusta prešao iz Rome na jednogodišnju posudbu u Milan, u tom klubu će nositi dres s brojem 22, kojeg je nekad na San Siru nosio Brazilac Kaka. Također, bivši napadač Barcelone kazao je kako je Zlatan Ibrahimović zaslužio puno bolji tretman od onog kojeg je imao u ekipi Pepa Guardiole.

"Znam da je Kaka nosio dres s tim brojem u Milanu. Nije mi prvi put da imam isti broj na dresu koji su ranije u datom klubu nosili neki velikani. Recimo, u Barceloni sam nosio devetku, koju su prethodno imali Zlatan Ibrahimović, Ronaldo i Johan Cruyff. No, ja nisam jedan od onih koji je opterećen s brojevima. Broj 22 u Milanu sam izabrao samo zato što sam stigao u klub na dan mog 22. rođendana", objasnio je Bojan.

Kaže da ne žali što je napustio Barcelonu, čiji je član bio od 1999. do 2011. godine, što u mlađim uzrastima, što i B ekipi, a onda i u prvom sastavu.

"Nikada ne treba žaliti kada odete iz nekog kluba. Do prije nekoliko godina nisam razmišljao o igranju za bilo koji drugi klub osim Barcelone. Stigao sam tamo kao 9-godišnjak, proveo u tom klubu 12 godina i vjerovao da ću ostati zauvijek. No, onda sam dobio priliku za odlazak u Italiju i u Romi spoznao neku sasvim drukčiju realnost, i u nogometnom smislu, a još više u ličnom. To može biti samo dobro za moju karijeru".

O svom bivšem suigraču iz Barcelone Zlatanu Ibrahimoviću, koji je ovoga ljeta napustio Bojanov novi klub Milan i preselio se u PSG, govorio je vrlo lijepo.

"Imao sam veliku sreću upoznati ga. Mogu reći samo da je vrhunski igrač i da ima veliko srce. Jako ga poštujem i mislim da je zaslužio puno bolji tretman od onog kojeg je imao u Barceloni".